Kupari

Kupari on erittäin kierrätyskelpoinen ja arvokas metalli, siksi sen myyminen ja kierrättäminen on erittäin kannattavaa ja suositeltavaa. Kuparia käytetään vesijohtoputkina, sähköjohtimina, kattomateriaalina ja monena muuna eri käyttökohteena. Romukuparin hinta mukailee kuparin maailmanmarkkinahintaa (LME) ja kurssien vaihdellessa myös romukuparin hinta vaihtelee. Romukuparin hintaan vaikuttaa myös materiaalin puhtaus ja siinä mahdollisesti olevat epäpuhtaudet.

 

Puijon Romun ostamat romukupariluokat

A-Kupari Cu-A

A-luokan kupariromu on ostamistamme kupariromuista kalleinta ja sen laatuvaatimuksetkin ovat siksi tarkimmat. A-kupariksi luemme täysin kirkkaat sähköjohtimet ja kuoritut kuparikaapelit, jotka eivät ole hapettuneet, patinoituneet tai muuten pinnoitettu/maalattu. Mikäli kuparijohtimissa tai -johdoissa on kiinni liittimiä tulisi nämäkin ehdottomasti poistaa. Tummuneet, patinoituneet, pinnoitetut tai muuten epäpuhtaat kupariromut ostamme luokkaa huonompana B-Kuparina.

Puijon Romu Oy - CuA
A-luokan kupariromua

B-Kupari Cu-B

B-luokan kupariromu on yleisin romukupariluokkamme. Kupariputket, olivat ne sitten maalattuja, tummuneita tai vaikka kromattuja kuuluvat B-Kupariin. Myös hiukan tummuneet ja patinoituneet muutoin A-Kupariin kuuluvat lajitellaan B-kuparina. Oikein pahoin palaneet, nokeentuneet, patinoituneet, lakatut ja muutoin epäpuhtaat kupariromut ostamme vielä luokkaa huonompana C-Kuparina. Kupariputkista tulee poistaa messinkiset osat ja B-Kupariin kuuluvista sähköjohtimista tulee poistaa kaikki liittimet ja muutkin epäpuhtaudet ja ei-kupariset osat.

Puijon Romu Oy - CuB
B-luokan kupariromua

C-Kupari Cu-C

C-Kupari on romukupariluokista alhaisin ja siksi myös hinnaltaan heikoin. Palaneet, oikein pahoin tummuneet ja patinoituneet, lakatut ja nokeentuneet kupariromut kuuluvat C-Kupariluokkaan. Ei-Kupariset osat tulisi C-Kuparistakin poistaa.

Puijon Romu Oy - CuC
C-luokan kupariromua

Romukupariluokkien hintaerot

A-Kuparin ja B-Kuparin hintaero on noin 0,5€/kg ja B-Kuparin ja C-Kuparin myöskin noin 0,5€/kg, joten hintaeroa A- ja C-kuparin välillä muodostuu jo euron verran. Lajittelu siis kannattaa!

Tarkasta päivän hinta täältä (hinnasto tulossa) ja tule kaupoille!