UKK – Metallinkierrätyksen Usein Kysytyt Kysymykset

Olemme huomanneet, että meiltä kysytään usein samoja metallinkierrätykseen liittyviä kysymyksiä vuodesta toiseen. Metalliromun hinta, maksupolitiikka, Puijon Romuun kelpaavat materiaalit/romut ja metalliromun laatuvaatimukset ovat usein asiakkaitamme kiinnostavia aiheita. Teitä varten kokosimme yhteen kaikki usein kysytyt kysymyksenne ja vielä vastasimme niihin.

Usein kysytyt kysymykset:

 

Mitä Puijon Romu maksaa kupariromusta? Sain vielä edellisvuonna romukuparistani X summan rahaa, miksi hinta on nyt eri?

Kupariromun, niin kuin muunkin romun, hinta mukailee kuparin maailmanmarkkinahintaa (LME) maailmanmarkkinahinnan vaihdellessa myös ostohintamme vaihtelee. Lataa täältä ostohinnastomme (tulossa pian).

 

Mitä kaikkea voin Puijon Romuun toimittaa?

Meille voi toimittaa lähes kaikenlaista hyödynnettäväksi kelpaavaa metalliromua. Yleistäen: jos se on metallia se kelpaa meille. Esimerkkejä meille kelpaavista romuista: Rauta- ja teräsromu, alumiini, ruostumaton teräs, kupari ja kupariseokset, romuautot, akut ja muut lyijyromut, katalysaattorit, kodinkoneet, sähkö- ja elektroniikkaromu… Isommista eristä sekalaisia metalleja saat päivän hinnan mukaisen korvauksen ja pienimmistä eristä arvokkaampia metalleja saat korvauksen jo aina yhdestä kilosta alkaen.

 

Ajattelin tuoda kuorimani kuparikaapelit Puijon Romuun, miten minun tulee asiaan valmistautua?

Riittää, kun tulet paikalle aukioloaikanamme ma-pe 8-16, otat henkilökorttisi ja tilinumerosi mukaan isompia summia varten.

 

Pihalleni ja autotalliini on kertynyt romuja, joista haluaisin päästä eroon? Haetteko romut pois vai kuinka niiden suhteen tulisi toimia?

Isommat romuerät voimme noutaa lähialueelta, mutta pienet erät olisi paras toimittaa toimipisteeseemme itse. Kannattaa kuitenkin kääntyä meidän puoleemme, jos et ole varma onko kyseessä sitten pieni vai iso romuerä.

 

Putkiremontista jääneissä kupariputkissa on kiinni messinkisiä liitoksia ja venttiileitä. Messinkiventtiileissä on taas joitain rautaisia osia kiinni. Haittaako tämä jos aion tuoda romuni teille?

Ei haittaa, mutta saat paremman hinnan kuparista, jossa ei ole kiinni messinkiä, rautaa, alumiinia kumia, muovia, puuta tai muita siihen kuulumattomia lajikkeita. Myös messingistä saat huomattavasti paremman hinnan puhdistaessasi sen niin, ettei siinä ole rautaa tai muita epäpuhtauksia kiinni. Periaatteena voidaan pitää, että saat aina paremman hinnan, mitä puhtaampia ja lajitellumpia romusi ovat.

 

Haittaako alumiiniromuissa kiinni olevat teräsosat niitä teille toimitettaessa?

Saat paremman hinnan alumiiniromuistasi, kun puhdistat ne raudoista ja muista mahdollisista epäpuhtauksista. Voit toimittaa alumiinisi myös epäpuhtaana, mutta hinta on tässä tapauksessa huomattavasti pienempi.

 

Pihalleni kertyneissä metalliromuissa on jonkin verran kiinni puuta ja muovia. Voinko silti toimittaa nämä teille?

Ei haittaa, otamme vastaan myös romut joissa on kiinni ei metallisia osia.

 

Tarvitsisin saunankiukaani paikkauksen pienen palan teräslevyä. Myyttekö käyttökelpoisia tavaroita yksityisille?

Myymme käyttökelpoisia tavaroita myös yksityisille. Erilaisia käyttörautoja, sorvausaihioita, putkia, levyjä, koriste-esineitä, valumateriaalia, käsityömateriaalia… Jos olet jotain vailla kannattaa kysäistä tai tulla paikan päälle tarkastamaan sattuisiko varastoistamme löytymään sinun käyttöösi soveltuvia materiaaleja.

 

Maksatteko romuista käteisellä vai tilille?

Pienet romuostot voimme suorittaa käteisellä, mutta suurien summien varalle kannattaa varautua ottamalla mukaan tilinumero.

 

Tahtoisin ostaa teiltä erilaisia käyttörautoja ja muita metalleja. Kuinka paljon joudun raudasta ja muista metalleista maksamaan?

Käyttörauta alkaen 0,8€/kg. Lataa täältä myyntihinnastomme.

 

Käykö teillä pankki- ja luottokortti?

Molemmat käy!

 

Autoni alkaa olla tiensä päässä. Miten minun tulisi toimia sen suhteen?

Helpoin tapa on toimittaa autonne meidän toimipisteeseen auton luovutukseen oikeuttavine papereineen. Esimerkiksi auton rekisteriotteen ilmoitusosa omistajan allekirjoituksella ja päiväyksellä varustettuna. Kirjoitamme romutustodistuksen paikan päällä. Jos et voi autoasi meille itse toimittaa, voit tiedustella autollesi noutopalvelua.

 

Maksatteko autonromuista mitään?

Emme valitettavasti hyvitä tällä hetkellä autonromuista mitään. Otamme ne kuitenkin veloituksetta vastaan ja noudamme aina tilanteen niin salliessa.

 

Mikäli et löytänyt haluamaasi tietoa ota rohkeasti yhteyttä!